Koh Lanta, mormor på besök och festival i Kamala!

Förra helgen hälsade vi på Basse och Sara m/barn på Koh Lanta. Vi var på stranden som låg där de bodde och det var inte en solstol i sikte! Ganska skönt när man kommer från värsta turistghettot i Phuket. I Kamala är det ett jättestort Vinghotel som tar si så där 1100 skandinaver så vi känner oss inte ensamma. Fördelen är att vi kan slinka in på deras underhållning på kvällarna, det är ju ingen som skulle misstänka oss att inte bo på Ving. Vi ser precis ut som alla andra som bor där! Väl - Koh Lanta var en skön semesterö, skulle dock inte velat bo där ett helt år. Det finns ju svensk skola där med, men jag vet i ärlighetens namn inte vad jag skulle gjort där ett helt år. Om man jobbar eller har ett projekt går det nog bra eller om man ska vara där endast några månader. Men jag tycker Phuket fungerar bra när man har ett vardagsliv, det finns allt som man behöver här.

Det är dåligt med bilder från Koh Lanta, endast några fötter och en solnedgång....


Mormor har kommit på besök! Hon har aldrig varit i Thailand och har kommit till sol och sommar. Nu är det stabilt och soligt med bara enstaka regnskurar.  Vi är på stranden och reser lite runt. Kanske vi tar en liten utflykt nästa helg, vi får se.

Denna helgen är det festival i Kamala. I fredags var det parad och skolan skulle gå med. De började skolan klockan 12 (istället för 8) och åt middag där. Klockan 16 blev de skjutsade ned till Fantasea där alla som skulle gå i paraden samlades. Tjejor som ville hade fått möjlighet att köpa en traditionell thaidräkt och de blev sminkade och friserade helt underbart av thaifröknarna i skolan. De såg helt fantastiska ut!

Det var en broket församling som gick i paraden, det påminde lite om 17.maj-tog hemma i Norge.... fast i 35 grader.... De vinkade med thailändska flaggan och de hade även två korps som spelade. Där fantes även min aerobicgrupp och även Sunwing var representerade.
Efteråt samlades vi några på stranden och åt på vår favoritrestaurang. Vi äter i princip inte på andra restauranger om vi är på stranden, man blir lätt besviken om man råkar välja en annan.Det har börjat massor av nya barn i skolan och nu är de väl runt 50 barn som går där (inkluderat dagis). Barnen tycker det är jättespännande med alla nya!

Flera bilder från festivalen:

http://cid-77704a7fbbcaa9cd.photos.live.com/play.aspx/Kamala%20Festival%202011?Bsrc=EMSHHM&Bpub=SN.Notifications&sa=251649950Jul och nyår....

Jaha, då var jul och nyår redan över. Barnen hade skolavslutning med tomtebesök hela vägen från Sverige.....

Skolavslutning för alla barnen.


Julafton var vi hos Frank och Jenny i Chalong tillsammans med våra grannar Lynn och Dan och alla våra barn.... Tillsammans var vi 13 personer runt julbordet. Fredrik hade bakat julbröd och kokt julskinka (smakade inte riktigt som hemma) och de andra hade fixat sill, Janssons frestelse och diverse andra godsaker. Det var jättegott och vi blev precis så mätta som man brukar bli på julafon. Mellan slagen badade vi i poolen och barnen spelade Wii.

Julklapparna öppnade vi på morgnen - vi hade ingen gran dock.


Frank fixar julbordet!


Mellandagerna blev lugna, det har varit hyfsat väder så vi har badat och solat endel. Vi har varit mycket på hotellet Marriott där Fredrik och jag tränar lite och barnen lekar i lekrummet. Stranden är inte så populär innan vi kommer dit, men när vi väl är på plats tycker barnen det är roligt att vara där. Det är riktig peak season nu så stränderna är fullpackade - inte precis som när vi kom hit i augusti! Selma sa att hon tyckte det skulle bli skönt när högsäsongen var över.... Men jag blir faktisk lite upprörd när turister svinsar omkring i bikini i mataffärer. Tror absolut inte att någon går och handlar på ICA i bikini hemma bara för att det är varmt. Det är väl OK i strandaffärer, men i vanliga mataffärer långt från stranden ser det bara helt löjligt ut.

Fredrik och grannen Dan fick en heldagsutflykt i julklapp från sina trevliga frugor. De var med på rafting och ATV (någon form av 4-hjulsdriven motorcykel) och badade även i ett vattenfall.Nyårsafton firade vi på stranden, vi hade beställt hummer som skulle tillagas av en av våra favoritrestauranger där. Vi var ett helt gäng firade tillsammans och det var ju givetvis massor av folk runt omkring. Barnen hade det jättekul och sprang runt tillsammans med sina kompisar. Hummern var jättegod och himlen var full av ljuslykter och raketer.

Nu har skolan börjat igen så nu är det upp tidigt igen!! Alla var trötta i dag! Till helgen åker vi till Koh Lanta för att hälsa på Sara och Basse m/barn som är där i 2 veckor. Ska bli jättekul att träffa de! 
 

RSS 2.0