Gränna!

Nu är det alltså klart, efter att vi kommer hem från Thailand flytter vi från Malmö till Gränna! Vi har länge pratat om att flytta dit, även tittat på flera hus, men aldrig kommit till skott. Nu - när vi är i Thailand - har vi köpt ett hus på nätet, ett hus vi aldrig har sett..... Vi har lusläst besiktningsprotokollet och skickat in en bekant i Gränna för att titta på det - sen var det prutat och klart! Det är ett 70-talshus med mycket furu så vi har lite målararbete framför oss. Huset ligger på huvudgatan och är stort och rymligt med bra planlösning. Läget är inte det bästa - dvs det har ingen Vätternutsikt och trädgården är inte så stor, men det kändes bra att ha ett hus klart när vi kommer dit. Sedan får vi se hur vi trivs när vi väl bor i det. På bilderna ser det rätt så trevligt ut!

Här är några bilder:
Brahegatan 94
Barna börjar på Ribbaskolan till hösten och tycker det ska bli roligt. Selma ville inte alls flytta innan vi reste till Thailand, men nu tycker hon det ska bli spännande.

Jag har även fixat nytt jobb på Ryhovs sjukhus i Jönköping, jag har fått sommarjobb på en mottagning där. Vad man inte kan ordna från andra sidan av jorden via internet!

Som ni förstår har vi spännande saker framför oss. Men vi reser först till Malmö när vi kommer hem för att hälsa på vänner och barnen ska säga hejdå till sina gamla klasskompisar.

Nu har barnen sportlov och vi reser kanske en tur till Khao Lak en natt eller två för att få lite omväxling. Same, same but different....
Semla, kattunger och Vietnam

Det är 1000 år sedan jag skrev ett inlägg, men det har varit så varmt så varmt och dessuten har vi varit i Vietnam en sväng för att förnya våra visum. Mormor har åkt hem för länge sedan, vi hade jättefint väder och fina dagar när hon var här. Vi körde runt på Phuket när barnen var i skolan (för de tycker INTE om att köra bil) och testade lite olika stränder.

Barnen agerade modeller för "flitiga barn som läser läxor på semestern", Fredrik tog bild för Vingresor som de skulle använda i sin interna reklam för där de erbjuder läxläsning på semestern. Helena (en av promenadmammorna) är lärare och hjälper barn med läxläsning på Ving på eftermiddager. Även Maria från skolan är med på bilden samt hennes dotter Lalla. Och främst har vi Oscar, Helenas son. Oj, vad flitiga de är!
Alla i skolan blev dessutom bjudna på gratis semlor för några veckor sedan. Det finns ett svenskt cafe samt ett svenskt bageri här, så visst har vi semlor i Thailand!
En av de stora händelser här på sistone har varit att vår huskatt, Klara, har fått kattunger. Hon brukar gå runt till alla som bor här på området (det är ju 3 hus med två hushåll i varje) och få mat, men nu har hon hittat bo i en tom mikroungslåda hos grannen där hon fick 3 kattunger. De är jättesöta och har nu precis öppnat ögonen. Vi vet inte riktigt vad vi ska göra med de, ska försöka ge bort de till några som bor här permanent.Vi har alltså varit en tur i Vietnam för att förnya våra visum. Vi flög via Bangkok och sov över en natt på Baiyoke Sky Hotel, där Jenny och jag bodde i höstas. Jag hade berättat för barnen om buffeen på kvällen som hade en chokladfontän så middagsvalet var givet, vi skulle på buffe på 82:e våningen. Vi åt och åt och sen badade barnen i badkar för det har de inte gjort på flera månader. Vet inte vad som var mest stas, chokladfontän eller badkar....

Vi flög tidigt dagen efter till Ho Chi Minh (gamla Saigon) och lämnade in våra pass på Thai ambassanden innan vi satte oss på bussen till Phan Thiet som ligger ute vid kusten. Vi hade bokat boende på en trevlig resort där och resan dit skulle ta 3,5 timmar. NOT. Vi körde och körde och det tutades och kördes om - efter dryga 5 timmar var vi framme, slängde oss i en taxi och körde ytterligare 30 minuter för äntligen att komma fram. Vi hade varit uppe sedan 6 på morgonen, så vi var rätt trötta. Resorten var jättefin, låg precis på stranden. Det blir lite fel att komma från ett semesterparadis till ett annat, det blir fort till att man jämför de med varandra. Vietnams strand (där vi var) kan inte jämföras riktigt med Phukets, det är inte lika klart vatten och vit sand. Men - kommer man direkt från Sverige tycker man det är underbart!

Johannes sitter under sarongen... Det var lite kallare där än vad vi är vana med så Selma hade halsduk.
Poolen hade bubbelbad som barnen älskade!Efter två dagar vi kusten skulle vi ta samma bussresa tillbaka till Ho Chi Minh. Inte roligt. Denna gången tog det 6 timmar, det var köar pga det kommande firandet av det vietnamesiska nyåret och det ena med det andra. Vi kom fram till HCM sent på kvällen och hittade ett billigt boende i stadens backpackerdel. Dagen efter hade vi bokat ett nytt hotel, vi hade nämligen avtalat med Frank & Jenny och barnen (som vi var på Langkawi med) att träffas eftersom de också var i HCM när vi skulle dit. Precis när vi hade checkat in och skulle ta hissen upp kom Frank och Jenny ut ur hissen. Vi hade planerat att gå på krigsmuseet den dagen och de hade minsann de med. Så vi åkte allihopa dit. Inte så bra att ta med barnen kom vi på när vi såg alla foton från kriget. Vi fick skynda igenom vissa salar och hittade ett lekrum på 3:e våningen (säkert för att alla traumatiserade barn som har sett foton ska kunna få leka och rita av sig....)

Selma, Oliver, Johannes, Elise och Leon leker


På kvällen gick vi ut och åt på en jättetrevlig restaurang som låg utomhus och hade grill integrerad i varje bord. Vi åt massor av god grillmat och barnen avslutade det hela med chokladfondue!


Att korsa gatan i HCM var med livet som insats!


Johannes och LeonSelma och EliseGrand finale: Chokladfondue!


Vietnam var jättefint, vi vill gärna åka hit igen, men då inte från Thailand. Det var "Asia Raw", som Thailand var för (väldigt) många år sedan. Det var mycket mer opolerad och det kändes mer spännande än Thailand i sin historia. Men det får bli nästa äventyr!

Här följer mer bilder för de intresserade:

http://cid-77704a7fbbcaa9cd.photos.live.com/play.aspx/Mormor%20och%20Vietnam?Bsrc=EMSHHM&Bpub=SN.Notifications&sa=303644513


RSS 2.0