Intervju

Ja, hur gick intervjun på Bangkok International Hospital? Jag kom dit kl. 13, fick ett papper med massor av frågor som jag skulle svara på. Det var olika frågor, vissa var mycket relevanta för jobbet, tex hur gamla är dina föräldrar och vad jobbar de med och var bor de... Det var även en annan tjej där från Filippinerna som sökte samma typ jobb som jag, fast hennes specialitet var givetvis att hon pratade filippinska. Efter frågorna (som tog en kvart att fylla i) fick vi vänta till kl. 14, då gick vi till en annan byggnad och efter 15 minuter fick jag komma in först på intervju. Det var 3 personer varav den ena var någon form av chefsjuksköterska med vit mössa. Hon såg lite sträng ut men var ganska trevlig. De pratade hyftsat bra engelska, jag fick prata sakta och ganska enkelt för att de skulle hänga med. Efter en stund sa de att de hade 3 tjänster att erbjuda, antingen som Nurse Coordinator, där jag skulle informera och ta hand om patienter som skulle genomgå kosmetisk kirurgi, sedan fantes det en tjänst som handlade mest om marknadsföring och PR (svara på mail, telefon etc.) och slutligen en tjänst som Translator, oklart för vilka patienter. Och att minsta kontraktstiden var 1 år. Arbetstider är från 08.00-18.00 mån - fredag. Jag förklarade att jag inte kunde binda mig för ett år och att jag inte ville jobba fulltid. Det hade inneburit att jag hade åkt hemifrån 07.00 och kommit hem 19.00. Inte precis det jag hade i tankerna när vi åkte hit.... Då blev det lite mumling på thai och lite hit och dit, men de verkade inte helt främmande för att jag skulle kunna jobba "short term, part time". Så nu väntar jag på svar, det har gått en vecka, men det är många involverade och det är endast få som får ta beslut. Roligt att ha varit där, i alla fall.

Fredrik har börjat springa på morgonen, nåja, inte varje morgon men när jag gick upp i morse, 06.45, hade han redan varit ute och sprungit. Han har fortfarande inte kommit i gång med att jobba mot börsen, det är ständigt något som inte fungerar. Vi har dragit in eget internet i huset och Fredrik har hållit på att fixa med olika program ganska länge nu. Det är alltid något som inte fungerar.

Barnen trivs fortfarande jättebra, de badar, leker med kompisar och spelar biljard (Johannes), allt är nästan som hemma i Sverige!

På glassbar... Vi äter faktiskt inte så mycket glass här, vet inte riktigt varför. Vissa dagar känns det nästan för varmt att äta glass, då vill man bara ha kall dryck.Jag har äntligen varit på thaimassage, en skam att jag inte har varit på det hela den tiden vi har bott här. Valde givetvis helt fel dag att få massage på stranden, det regnade och blåste så hon som masserade skrattade och tyckte jag fick både "massage and shower". Jotack...

Lite bilder...

Utsikt från terrassen på andra våningenSolnedgång sett från terrassen
Uppe på "view point", utsikt över Patong, Kata och Karon beachEn söndag på stranden, nästan som hemma i Sibbarp! Just nu är det mycket vågor eftersom det är regnsäsong, men om en månads tid lugnar det ned sig.Här är lite bilder från trädgården, det är väl inte riktigt sådana jag har hemma.En orchidé i en kokosnöt kostar runt 20 SEK.


Bananer precis utanför vardagsrummet.Vår alldeles egna moppe!! Johannes tycker den är helt OK att köra nuDenna har vi hyrt fram till juni, vi hade tänkt köpa den, men det var massa strul med vissa registreringspapper som vi inte fick. Mopper med sidovagner är egentligen inte lagliga, men det kör runt en massa mopper som ser likadana ut. Här i Kamala är det väl OK att köra med den och vi använder den mest till att köra till och från skolan och restauranger hör i Kamala. Några gånger kör dock Fredrik och jag till Surin (lite norr om Kamala) för att handla mat med den. Best att det inte är poliskontroller just den dagen...

Tiden går fort!

Otroligt hur fort veckan kan gå när man har fått in lite rutiner. Förr förra helgen var präglat av regn och även början av veckan. Vi hörde rykter om att det hade regnat 8 veckor i sträck för några år sedan (sådana historier hör man ju alltid) och befarade det värsta. Barnen testade regnkapporna vi har när vi kör moppe om det regnar mycket. Funkade bra!Vi var nede på stranden och åt middag i lördags med några andra familjer. Än så länge är det lugnt och skönt på strandpromenaden, högsesongen är en bit i från och det finns alltid plats på restaurangerna. Barnen väljer inte thaimat om de får välja själva, då blir det mest makaroni och någon ostsås. De äter ju lunch i skolan och då får de thaimat flera gånger i veckan. Men de får även köttbullar och potatismos! Barnen undrade lite innan vi åkte om de bara serverade thaimat i skolan, men Deng som gör maten (och som är jätteduktig tycker barnen) kan göra massor av olika rättar. 

Lördagskväll på stranden, Fredrik har berättat något roligt ser det ut som...Barnen fick eget bord....Onsdager är det som vanligt biljard. Här är det inte som hemma i Malmö, där det finns oändligt med fritidssysslor att välja mellan. Här baseras fritidsaktiviteter på om det finns någon som har tid och möjlighet att göra något roligt med barnen. Peter, som äger Kamala Sports Club till exempel, har biljardskola för barnen varje onsdag. Johannes tycker det är roligt, än så länge tycker inte Selma att det är så kul. Lördagskväller är det turneringar på baren och efter middag på stranden bruker endel familjer gå dit. Vissa spelar med i turneringen och andra tittar på.  

Jag fortsätter med mina promenader i veckan. Eftersom våran blogg (eller blogg kvalificerar väl knappast detta till, jag skriver ju bara en gång i veckan) nu ligger som länk på Selma och Johannes skolas Facebooksida (väldigt lång mening detta här), fick jag kommentarer från några av promenadmammorna att jag hade skrivit att de VERKADE trevliga. Men jag har lovat att jag ska skriva att de ÄR trevliga, inte bara VERKAR trevliga... :-)

Här är Marita och Helena bland bananodlingar.Tror att det blir för vamt att gå när regnsäsongen är över. Vi kollar andra alternativ och det finns ett litet gym här som man kan gå på. Har ju aldrig lyckats riktigt det med att gå på gym, men vem vet, kanske jag tycker det är roligt här. I alla fall om vi är flera. Men - vi har inte varit där än, så vi får se....

I går var det tsunami-drill i Phuket. Vi visste om att de skulle göra en övning och de som ville kunde komma ned till stranden och vara med på en evakuering. Vi hörde larmet när vi var ute och promenerade och på skolan "evakuerade" barnen (se bild på skolans Facebooksida). Skolan ligger högt uppe så någon fara för tsunami är det inte. Vi bor också ganska högt uppe så det känns bra.

I fredags var vi föräldrar bjudna till skolan för att vi skulle fika och dessutom rösta på vilken framsida skoltidningen skulle ha (som barnen hade gjort). Lärare Stefan och Linda presenterar.
Johannes spelar lite schack.Dagen innan hissade Selma och Johannes flaggan på morgonen.

I morgon ska jag på intervju på Bangkok International Hospital! Jag ska komma till Human Resources Office och fråga efter en person med thai namn, vet därför inte om det är en kvinna eller man. Fredrik får köra mig på moppen, det tar ca 30 minuter dit. Vi har förresten köpt en moppe, den är ganska ny och ganska rosa. Johannes vägrar då och då att köra med den, men det var mest i början, vi pekar ut alla killar som kör med rosa moppe här (och det är ganska många) så att han ska se att det inte är pinsamt. Johannes har aldrig brydd sig om sådana petitesser innan, men nu är det väl dags.

Här kommer lite bilder....

Lunch på terrassen, Namfon på besökJohannes i vågorna

Utflykter och regnNu har vi kommit till september och jag får rapporter hemifrån att det börjar bli lite kallare och höstigt. Här är det tvärt om, vi väntar på att regnsesongen ska gå över och "sommaren" ska komma. Fast vi längtar inte till sommaren på riktigt, här är det jätteskönt hela tiden och visst, det regnar, men inte hela tiden och inte varje dag. Det gäller dock att vara förberedd, när det regnar så REGNAR det. Ingen paraply kan hjälpa dig och på fötterna är det endast flip flops som duger (nej, vi tog inte med våra gummistövlar hemifrån). Men lite regn stoppar väl ingen:
Det har inte varit så mycket strandliv på oss. Dels för att det ofta är röda flaggor på stranden vilket innebär att man egentligen inte ska bada på grund av starka strömmer och dels för att efter skolan är det ingen som vill ned på stranden. Det är poolen som gäller, den är ju så nära och stranden så långt borta. Jag tror  nog det tar hela 5 minuter med moppen till stranden...  Det blir nog som en helgutflykt och i helgen hyrde vi en bil och tittade på en "wat", alltså tempel, och åkte till en strand som ligger lite norr om Kamala. Vi är ambisiösa och har tänkt kolla in flera olika stränder här på Phuket i helgerna framöver. Vi köpte lite grillat kyckling och "sticky rice" hos en försäljare langs vägen och åt lunch på stranden.Bild på en av de Buddhar vi såg i templet.
Lunch på stranden
Dusch på stranden


Skolan fortsätter som vanligt, jag har tagit en bild på Selmas schema:
Än så länge har det inte varit mycket läxor, det är så små klassor att de hinner med det de ska på skolan. De har ett bra bibliotek med, så barnen lånar böcker och det finns även böcker att låna för oss vuxna med :-) Johannes var sjuk en dag och var hemma, han tycket det var ganska tråkigt även om han fick spela Wii....
Den dagen hade skolan en liten utflykt till Kamalas snake farm. De fick se olika ormer och ska få lära sig lite mer om ormerna nästa vecka. Det finns några ormar här, jag har inte sett någon, men andra berättar att de har stött på några. Bilder från utflykten finns på skolans Facebooksida som finns i länken till höger.

Här i Kamala finns inte så många affärer, det finns det däremot i Patong som är "huvudturistorten" kan man säga på Phuket. Patong ligger lite söder om Kamala och där kan man köpa i princip allt. Fredrik och jag var där i dag och handlade lite småsaker och jag har numera ett mantra när jag går där och handlar i shoppingcentret som finns där. Det lyder "inga flera fina, billiga skor, inga flera fina, billiga skor". Om jag blundar och går fort förbi bruker det fungera. Selma startade med 0 par flipflops och är nu uppe i 4 par. Vi kom för drygt 14 dagar sedan....

Vi har börjat komma in i lite rutiner här och det är bra att ha lite tid att fixa saker medan barnen är i skolan. Vissa saker tar helt orimligt lång tid, som att köpa vanliga billiga lakan. Var är IKEA när vi som mest behöver dig?

Nu är det fredag och barnen slutade kl. 12.00. Rakt i poolen!

/Anne
RSS 2.0