Koh Lanta, mormor på besök och festival i Kamala!

Förra helgen hälsade vi på Basse och Sara m/barn på Koh Lanta. Vi var på stranden som låg där de bodde och det var inte en solstol i sikte! Ganska skönt när man kommer från värsta turistghettot i Phuket. I Kamala är det ett jättestort Vinghotel som tar si så där 1100 skandinaver så vi känner oss inte ensamma. Fördelen är att vi kan slinka in på deras underhållning på kvällarna, det är ju ingen som skulle misstänka oss att inte bo på Ving. Vi ser precis ut som alla andra som bor där! Väl - Koh Lanta var en skön semesterö, skulle dock inte velat bo där ett helt år. Det finns ju svensk skola där med, men jag vet i ärlighetens namn inte vad jag skulle gjort där ett helt år. Om man jobbar eller har ett projekt går det nog bra eller om man ska vara där endast några månader. Men jag tycker Phuket fungerar bra när man har ett vardagsliv, det finns allt som man behöver här.

Det är dåligt med bilder från Koh Lanta, endast några fötter och en solnedgång....


Mormor har kommit på besök! Hon har aldrig varit i Thailand och har kommit till sol och sommar. Nu är det stabilt och soligt med bara enstaka regnskurar.  Vi är på stranden och reser lite runt. Kanske vi tar en liten utflykt nästa helg, vi får se.

Denna helgen är det festival i Kamala. I fredags var det parad och skolan skulle gå med. De började skolan klockan 12 (istället för 8) och åt middag där. Klockan 16 blev de skjutsade ned till Fantasea där alla som skulle gå i paraden samlades. Tjejor som ville hade fått möjlighet att köpa en traditionell thaidräkt och de blev sminkade och friserade helt underbart av thaifröknarna i skolan. De såg helt fantastiska ut!

Det var en broket församling som gick i paraden, det påminde lite om 17.maj-tog hemma i Norge.... fast i 35 grader.... De vinkade med thailändska flaggan och de hade även två korps som spelade. Där fantes även min aerobicgrupp och även Sunwing var representerade.
Efteråt samlades vi några på stranden och åt på vår favoritrestaurang. Vi äter i princip inte på andra restauranger om vi är på stranden, man blir lätt besviken om man råkar välja en annan.Det har börjat massor av nya barn i skolan och nu är de väl runt 50 barn som går där (inkluderat dagis). Barnen tycker det är jättespännande med alla nya!

Flera bilder från festivalen:

http://cid-77704a7fbbcaa9cd.photos.live.com/play.aspx/Kamala%20Festival%202011?Bsrc=EMSHHM&Bpub=SN.Notifications&sa=251649950Kommentarer
Postat av: Sara

Tack snälla Anne och Fredrik för att ni kom och hälsade på oss på Koh Lanta - det var verkligen roligt att få se er allihop! Men ön passar nog bäst för några veckors semester, vi var jättenöjda när vi åkte därifrån. Ha det nu bra i Kamala, stora kramar till er!

Familjen Håkansson

2011-01-24 @ 21:39:33
Postat av: Sara

Vilka härliga bilder förresten! Selma är ju söt som en karamell i lilla sidendressen:-)

2011-01-24 @ 21:42:05
Postat av: Cecilia G

Hej Anne!

har dåligt samvete för att jag inte skrivit!! Men det är mycket med jobb, hus och familj....

Ni ser verkligen ut att ha det bra. Hoppas att vi kan ses när ni kommer hem!

Kram Cecilia

2011-02-02 @ 11:02:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0