Efter regn kommer sol och sedan kommer Songkran

Tja, var ska jag börja, har inte bloggat på så länge. Omöjligt att berätta kronologiskt om vad vi har gjort, kommer ladda upp bilder så ni kan själva titta. Bilder säger väl mer än 1000 ord, har jag hört.

Vi har alltså haft en helt konstig mars här, det har inte regnet så mycket på 30 år. Det var nog våra kompisar Helene, Hans och Sofia inte så nöjda med, de fick några ynkliga dagar med sol, sedan regnade det helt vansinnigt. Sofia var med och fångade fiskar ute på gatan där vi bor. Inte helt det man hade räknat med när man bokade resan till Thailand. Dagen efter de åkte blev det givetvis mycket bättre väder och nu när vi har kommit en bit in i april är det supervarmt och väldigt fint väder.

Selma och grannen Oscar provar fisklyckan på våran gata....
Grannen Lynn utanför vår port


Grannen Meja framför våran gräsmatta.....


På "gården" där vi bor har det bott 5 familjer från skolan, dvs att det har varit rena fritidsgården, alltid någon att leka med och bada med. Det har varit jättebra för båda barn och vuxna. Nu reser 3 familjer hem och det kommer bli trist utan de!!


Johannes med en örn eller något när Fredrik och barnen var iväg på en utflykt tillsammans med grannen Dan och barnen.
Elefantridning hann de också med...Så var dagen kommit för firandet av Songkran, Thailands nyår. Vi började på skolan en fredag med att hälla jasminvatten på en buddhafigur...

...sedan fick barnen krypa på knän fram till en av sina lärare (som de valde själva) och gav läraren en blomma. Läraren hällde jasmitvatten på eleven och alla synder från det gångna året var förlåtna. Sedan gjorde barnen det samma med en förälder, så nå har våra barn startat det nya året med utan några syndar med i bagaget....Sen var det VATTENKRIIIIIIG!!!!!!!!!!!!

Johannes "Rambo" Hageus klar för action!
Grannen Lynn och jag önskar varandra gott nytt år!Helt galet blött var det!


Maria från skolan och SelmaDen "riktiga" Songkran var i onsdags (13. april), jag kommer med flera bilder senare. Då stod vi nede på huvudgatan i Kamala med många från skolan och sprutade vatten på mopedister och andra....

http://cid-77704a7fbbcaa9cd.skydrive.live.com/redir.aspx?page=play&resid=77704A7FBBCAA9CD!605

RSS 2.0