Hong Kong - kallt och klaustrofobiskt

Nä, så illa var det inte.... Vi åkte på vår andra visarun-resa till Hong Kong. Vi visste att det skulle vara lite kallare och lite mer folk än i Kamala, men det var lite kallare och lite mer folk än vi räknat med. Det är ju en riktig storstad, massor av höga byggnader och knappt så man ser himlen. Det är ganska lite västerländska turister där och det måste vara en av de få ställen jag har varit som jag inte har hört svenskar. För det är ju så, var än man är i världen träffar man på svenskar. Eller hur? I alla fall var jag lite nervös för boendet vi hade bokat. Det var en billig variant, ett slags hostel, kan man säga, men det låg mitt i smeten och nära metron. Rummet var - som en skolåda. Det var två smala dubbeltsängar med 1 x 2 meters golvyta i mellan. Och ett badrum på 1 x 1,5 meter. Där fanns det båda dusch, toalett och handfat! Man kunde duscha och sitta på toaletten samtidigt. Praktiskt och tidsbesparande.

Vi var ju inte mycket på vårt lilla rum, utan vi reste runt med båda buss (dubbeldeckare) och metro. När det blev för mycket folk sökte vi oss till Kowloon Park, ett grön lunga och ett andrum när man tyckte det blev för mycket. Där var det lugnt och skönt och barnen kunde springa. Man kan nämligen inte ta långa steg när man är ute på gatorna eftersom det är så mycket folk, utan man får trippa runt i köer och följa med strömmen. Det gällde att hålla koll på barnen när vi gick ut och in av metron så de inte råkade gå av med strömmen och vi stod kvar.

Den ena dagen var vi på Ocean Park, en slags nöjespark, kan man säga. Där fantes det massor av attraktioner, det var tivoli, delfinshow, djurpark och ..... Johannes:Hong Kong var vackert julpyntat när vi var där, mest imponerande var hur de hade pyntat sina skyskrapare.Men det måste vara officiellt nu; vi klarar inte av storstadslivet utan längtar tillbaka till Kamala där det är grönt och inte så mycket folk. Fast så är det ju, man måste åka i väg för att uppskatta det man har hemma. Johannes sa i Hong Kong att han ville hem till Thailand. Och det känns lite som hemma här nu, vi har kompisar och ett vardagsliv - precis som i Sverige.

Nu är det jullov här - barnen gick på lov i fredags. Nu har vi ledigt fram till 3. januari, då börjar skolan igen. Johannes har lite feber och är förkyld, precis nu när vi har ledigt... Jag har kommit in på en distanskurs i läkemedelsbiverkningar och börjar vecka 4. Vi förbereder för julafton nu, vi ska fira den tillsammans med 2 andra familjer. Vi har håller på att samla ihop till julbordet, vi har redan sill och köttbullar och prinskorvar. Ska fixa skinka och Fredrik ska baka ett julbröd. Sillen är från IKEA i Kuala Lumpur...
Fler bilder:
http://cid-77704a7fbbcaa9cd.skydrive.live.com/redir.aspx?page=play&resid=77704A7FBBCAA9CD!463

Båtutflykt mm

För ett par veckor sedan var vi ute hela dagen på båttur. Vi startade på morgonen och blev skjutsade till båten som låg på andra sidan av Phuket. Det var en riktig snabbbåt och Johannes började så friskt framme i båten tillsammans med de andra barnen men tyckte det var lite läskigt och satt med oss vuxna bak i båten. Vädret (detta ständiga vädret, även om man inte bor i Sverige pratar vi om vädret...) var ju inte det bästa, molnigt och lite blåsigt...

Selma och Alice satt framme i båten

Vi körde runt lite och tittade på olika öar och droppstenar och gick sedan i land på James Bond Island. Där fick vi trängas med en hel drös andra, makan till valfarting till denna ö! Been there, done that, nu kan vi bocka av det. Vi åt lunch på en trevlig restaurang som drivs av "sea gypsies", tyvärr var det bara beställt seafood, så medan vi vuxna njöt av maten blev det mest fried rice på barnen. Fick Selma att smaka på en tempura räka, men hon åt mest av tempuran. Tänk om hon skulle råka äta lite av en räka!!!! Nä, än så länge har inte barnen utökat sitt matrepertoar så mycket. Meningen var att vi skulle snorkla, men det var för dåligt väder och för blåsigt. Men vi gjorde ett litet strandhugg och åt kanelbullar och drack kaffe! Kanelbullar är hårdvaluta här nere, så det var värkligen en höjdare!!

Selma på James Bond Island


Söndag efter åkte vi in till Patong med en annan familj eftersom Selma och Alice skulle gå på Harry Potter bio med mammorna och Johannes och Alfred skulle spela biljard med papporna. Bion är ju på engelska, så det kräver endel sufflör-verksamhet från mig. Mitt på dagen var vi kanske 8 personer som satt i biosalen, så det kändes inte som om vi störde någon... Johannes och Alfred passade på att doppa fötterna i fisk-spa, ni vet såna akvarium som man doppar fötter i och småfisker kommer och nafsar en på benen. De fick betala själva (ca 20 kr för 15 minuter) och DET tyckte de det var värdt! De tyckte det kittlades så mycket och skrattade högt och Johannes ville göra det en gång till!!

Alfred och Johannes! Alfred och Alice med mamma Cecilia och pappa Niklas är snart på väg hem till Sverige nu (efter lite resande runt i Thailand). Vi kommer sakna dom hela familjen! 


Här följer en länk med flera bilder från turen samt bilder från ett kalas Selma och Johannes var på när jag var i Bangkok:
http://cid-77704a7fbbcaa9cd.photos.live.com/play.aspx/James%20Bond%20Island?Bsrc=EMSHHM&Bpub=SN.Notifications

Bangkok t/r

Förra helgen reste Jenny (som vi var i Langkawi med) och jag på tjejtur till Bangkok. Jenny hade bokat tid hos en frisör (någon form av specialrakpermanent som bara finns i Bangkok) så givetvis ska man ta chansen att åka till Bangkok! Vi hade bokat rum på Baiyoke Sky Hotel, Thailands högsta byggnad och fick rum på 57. våningen. Fantastisk utsikt och ett jättebra hotel. Åt buffé på 82. våningen, lobbyen låg på 18. våningen... Vi var fast bestämda på att vi skulle shoppa och gå ut och se vad Bangkok kunde erbjuda av nattliv, men fick liksom inte till det. Vi försökte shoppa men det fantes mest vinterkläder i alla shoppingcenters och vi tyckte det kändes drygt att handla kläder för hösten 2011 redan nu. Nähä, ingen shopping blev det. Och att gå ut på stan efter allt gående var ju helt otänkbart, så ja, då blev det väl en buffé till på hotellet... Vi åkte hem söndag och precis innan vi åkte kom vi på att vi nog skulle ha gått bland alla småaffärer som låg precis utanför hotellet. Men då gick flygtåget om en halvtimme... Mitt i all shoppingen ringde Bangkok International Hospital och ville att jag skulle översätta för den här svensken jag har översatt för innan. Stod med huvudet inne bland galgarna eftersom det var så hög musik och försökte höra vad de ville. Men jag tror det blev rätt. Hoppas jag.

Annars är det litet adventsstämning här med, Fredrik har gjort adventsljusstaka av sodaflaskor och köpt färgglada ljusslingor. Men det är ju fortfarande varmt.... Johannes tittade in i sitt klädeskåp i går och utbrast lycklig: "Men har jag STRUMPOR!! De måste jag prova direkt!" Inte ofta vi använder dom, med andra ord.

Till helgen ska vi snorkla, det är en heldagsutflykt som vi får lite billigare eftersom de som arrangerar turen har detta som en "provtur". Ska bli kul, hoppas det inte blåser like mycket som det gjör nu, bara.


RSS 2.0