Hello Africa!

  
Äntligen på plats i Nairobi efter en lång sommar med att städa och packa ner hus!
 
Vi började resan med några dagars semester, det hade vi värkligen förtjänat tyckte vi. Efter en natts övernattning i Nairobi flög vi vidare till Mombasa och därefter ned till Diani Beach. Det ligger endast 50 minuters flygresa från Nairobi och är en populär semesterort. Där är klimatet tropiskt, så det var nästan som att vara tillbaka i Thailand. Vi bodde på ett trevligt ställe med en kort väg när till restauranger och strand. Men - när det blev mörkt var det säkerhetsmässigt inte tryggt att gå, så då ble det taxi 300 meter till restaurangen. Vi bodde inhägnat med vakter och tjocka stängsel framför dörrar och fönster vilket kändes konstigt i början. Det blev inte bättre då ägaren (en tysk kvinna) matade oss (mest mig) med hemska historier om rån och eländigheter så en period där kändes det som någon skulle hoppa på en och råna en när som hälst. Vilket givetvis inte hände.
 
Vi hade några sköna dagar och den mest uppslitande händelsen var att jag vaknade en morgon och hittade en jättespindel på myggnätet. På insidan. Fredrik fick mosa den, och efter det var jag noga med att stoppa in myggnätet ordentlig innan jag la mig...
Utsikt från frukosten.
 
Tillbaka i Nairobi och flytt in i lägenheten vi hade bokad för en månad.
 
 
 
Huset vi bor i, lägenheten är på 3 våningen och vi har en liten balkong på framsidan. 
 
 
Välkommen in! Dörren låses med hänglås på natten....
 
Skolan har börjat och barnen trivs vädigt bra. Det är 164 elever på skolan totalt, vara 102 är gymnasieelever. Resten går på grundskolan och på dagis. På högstadiet är det 28 elever och de får undervisning antingen tilsammans eller tex åk 7 och 8 eller åk 8 och 9. De har hittat kompisar och alla umgås med alla. Selma ska börja sjunga i kör efter skolan och Johannes ska testa rugby. De har en stor pool på skolan som används på idrotten. Skolmaten är jättegod kan de hälsa och de har obligatorisk läxläsning varje torsdag kl. 15-16. Bra tycker alla föräldrar :)
 
 
 
 
Johannes utanför (eller innanför) vår gated community. Vakter finns dygnet runt. Elstängsel och taggtråd kantar området.
 
 
 
 
Precis utanför gaten går den jobbiga backen upp till Riara Road, vägen till skolan. Överst i backen ligger Junction, ett köpcenter med restauranger och olika affärer. Tre minuter att gå om man ska handla eller äta ute.
 
 
 
 
 
På väg till skolan, det tar ca 15 minuter att gå längs med denna gatan. 
 
 
Inne på skolområdet som är ganska stort, det rymmer internat för gymnasieeleverna, tennisbanor och pool. Och de har även ett bra bibliotek som jag använder flitigt.
 
 
Selma på väg till klassrummet och hennes kompis My.
 
Vi har träffat en trevlig familj som har barn i samma klass som Selma. De bor alldeles nära (som många andra familjer på skolan gör) och de ska vara här ett år. 
 
Fredrik har köpt en motorcykel och reser lite runt med den. Just nu håller vi på att byta boende, eftersom vi bare hade bokat lägenheten för en månad och den är uthyrd till andra. Men det är lättare att hitta nytt boende (och bättre) när vi väl är på plats, så om ett par veckor flyttar vi igen.
 
 

Kommentarer
Postat av: Bonusmatte

Hej på er!!

Va kul att bloggen is up and running! Roligt att se bilder!! Ser framemot att ligga o läsa blogg nu i höst. På g till arbetet nu. Kram

2017-09-01 @ 12:08:04
Postat av: Anonym

Hej Anne! Skönt för er att vara på plats. Det ska bli spännande att följa er. Ha det gott, hörs! /Staffan C

2017-09-01 @ 12:55:32
Postat av: Anonym

Kul

2017-09-01 @ 16:10:20
Postat av: Anonym

Hej vännen! Roligt att höra att ni trivs och ser framemot att läsa om allt ni är med om! Ta hand om er och stor kram// Danijela

2017-09-01 @ 22:51:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0