Elefanter och flytt

 
Nu har bytt lägenhet och flyttat några hundra meter bort. Vi har bytt upp oss lite och bor i en fin lägenhet med tillgång till pool och ett litet gym. Ännu är det för kallt att bada, här är det fortfarande vinter. Johannes tyckte att det "är konstigt vi fryser när vi är i Afrika", för så är det, det är faktiskt ganska kallt vissa dagar. Och med kallt menar jag runt 18-19 grader på dagen, nattestid sjunker det till 13-14 grader. Nu har vi städ två gånger i veckan (visstnog praktiskt omöjligt att bara få en gång), och det räcker. Vissa av de som bor här har städning varje dag, det kan låta bra, men eftersom vi inte är superupptagna med jobb känns det lite våldsamt. Här i lägenheten har vi även ett "staff room", ett rum med egen ingång och eget badrum där personal kan bo. Skulle också kunna vara perfekt för en tonåring....
 
Vi försöker göra en liten utflykt näre Nairobi varje helg, och förförra helgen var vi på ett ställe som tar hand om en viss sort giraffer som höll på att bli utrotade för många år sedan. Där fick vi mata de och hade vi vågat, hade vi kunnat pussa de... Men ingen vågade, det blev för stort steg för oss.
 

 
Förra helgen gick vi på en känd, brasiliansk restaurang som serverade 15 olika typer kött. Servitörerna gick runt med stora grillspett och serverade. Vi hade var sin bricka som var röd på den ena sidan och grön på den andra, och om vi vände den gröna sidan upp kom de genast och erbjöd olika kött. Alla i familjen smakade på krokodilkött, det var ganska likt kyckling med en aning fisksmak...
 
Dagen efter åkte vi för att titta på matning av babyelefanter. Det var föräldralösa, små elefanter som hade blivit omhändertagna eftersom de inte skulle klara sig själva. De kom så nära att man kunde klappa de.
 
 
Vi tar oss runt i Nairobi med Uber, det fungerar utmärkt här (forumtom i dag när de strejkar). Det är billigt att åka, en halvtimmes resa kostar runt 25 kronor. Det är även ett bra sätt att se sig lite om, eftersom vi ganska ofta hamnar i bilköer och får god möjlighet att studera vad som tex säljs längs med vägen. Här är Nairobis IKEA:
 
 
 
 
 
 
 
 
Eftersom valet i augusti blev ogiltigförklarat, kommer det bli ett nyval den 17 oktober. Dagen det blev klart att det skulle bli nyval, blev barnen hemskickade från skolan ganska omedelbart, eftersom det skulle kunna bli oroligheter. Vi märkte inte så mycket av det, men höll oss hemma den kvällen. Nyvalet är precis när barnen har höstlov så vi får se hur mycket det påverkar oss. Vi har planerat att åka till Masai Mara på safari och det borde vara ganska säkert. Det är när de presenterar resultatet det skulle kunna bli oroligheter och då vill man helst kanske vara hemma eller iallafall inte i osäkra områden.
 
Till sist vill jag bara säga att vi njuter av avocadosäsongen här. De är goda, stora och billiga! På bilden visas till vänster en "vanlig" avocado vi brukar köpa hemma i Sverige och till höger en normalstor avocado här. Vi äter det varje dag och bråkar inte om sista biten som vi gjorde hemma.
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Bonusmatte!

Hoppas att ni trivs i nya boningen och att ni ialf har städ 2ggr. Medans ni äter exotiska menyer äter vi andra det " same old shit" 😂. Förutom Stella Slangbella som idag fått nytt käk; Royal Canine...slank ner...hade inte väntat mig annat...mumsmus sa retrievern!

2017-09-19 @ 17:31:48
Postat av: Danijela

Låter härligt alltihop och så fina minnen ni skapar 👍. Alltså vilken avokado, melonstorlek 😂!! Hoppas det blir varmare snart så ni kan nyttja poolen till max!! Här badar vi också varje dag när vi går ut i regnet ☔. Ha det bäst!! Stor kram

2017-09-19 @ 22:41:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0