Kiambethu Tea Farm

För ett par veckor sedan åkte vi på en utflykt till en te plantage som låg lite utanför Nairobi. Det är skönt att komma ut av staden och efter en dryg timmes resa med Uber kom vi fram till Kiambethu Tea Farm. Kenya har stor export av te, så vi tog möjligheten att få lära oss lite och få en fin utflykt. Vi togs emot av Fiona som är dotterdotter till en engelskman som startade plantagen i början av 1900-talet. Huset och trädgården låg bland stora felt med tebusker, och efter att ha väntat in alla som skulle med på omvisningen, tog Fiona oss med till tebuskerna. Vi fick även smaka på lite olika tesorter och äta hemgjorda kakor...
 
 
 
 
 
Efter ytterligare en rundtur fick vi serverat fördrink på hennes terrass och därefter åt vi en tre rätters lunch i trädgården. 
 
 
Förra helgen var vi på Carnivore, Nairobis mest kända restaurang. Förr i tiden serverades 64 olika kött där, men de tiderna är förbi (vilket är bra) så nu är det mer traditionella köttbiter som serveras. Struts blev favoriten!
 
Annars väntar vi lite på vad som ska hända med valet, nu har ju Odinga, motståndaren till Kenyatta, dragit sig ur och det finns egentligen ingen anledning till att ha val. Barnen har fått ledigt två dagar i samband med valet, men nu vet vi inte riktigt hur det blir. Rörigt, är det.
 
I slutet av augusti införde Kenya totalförbud på plastpåser. Nej, det är inte möjligt att köpa de i affären och om man skulle råka gå med en plastpåse ute på gatan risikerar man stora böter. Förbudet är bra, vi har tex blivit väldigt duktiga på att ta med oss stora påsar när vi handlar mat (typ de man kan köpa på IKEA och i mataffärer), de är ju lagliga, men det är värre när vi ska frysa in bröd eller likande. Jag har några gamla påsar sedan tidigare och de används flitigt om och om igen. Plastpåsar är riktig hårdvaluta! 
 
Barnen har haft höstlov och vi har varit i Masai Mara på safari. Återkommer med bilder!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0