Tiden går fort!

Otroligt hur fort veckan kan gå när man har fått in lite rutiner. Förr förra helgen var präglat av regn och även början av veckan. Vi hörde rykter om att det hade regnat 8 veckor i sträck för några år sedan (sådana historier hör man ju alltid) och befarade det värsta. Barnen testade regnkapporna vi har när vi kör moppe om det regnar mycket. Funkade bra!Vi var nede på stranden och åt middag i lördags med några andra familjer. Än så länge är det lugnt och skönt på strandpromenaden, högsesongen är en bit i från och det finns alltid plats på restaurangerna. Barnen väljer inte thaimat om de får välja själva, då blir det mest makaroni och någon ostsås. De äter ju lunch i skolan och då får de thaimat flera gånger i veckan. Men de får även köttbullar och potatismos! Barnen undrade lite innan vi åkte om de bara serverade thaimat i skolan, men Deng som gör maten (och som är jätteduktig tycker barnen) kan göra massor av olika rättar. 

Lördagskväll på stranden, Fredrik har berättat något roligt ser det ut som...Barnen fick eget bord....Onsdager är det som vanligt biljard. Här är det inte som hemma i Malmö, där det finns oändligt med fritidssysslor att välja mellan. Här baseras fritidsaktiviteter på om det finns någon som har tid och möjlighet att göra något roligt med barnen. Peter, som äger Kamala Sports Club till exempel, har biljardskola för barnen varje onsdag. Johannes tycker det är roligt, än så länge tycker inte Selma att det är så kul. Lördagskväller är det turneringar på baren och efter middag på stranden bruker endel familjer gå dit. Vissa spelar med i turneringen och andra tittar på.  

Jag fortsätter med mina promenader i veckan. Eftersom våran blogg (eller blogg kvalificerar väl knappast detta till, jag skriver ju bara en gång i veckan) nu ligger som länk på Selma och Johannes skolas Facebooksida (väldigt lång mening detta här), fick jag kommentarer från några av promenadmammorna att jag hade skrivit att de VERKADE trevliga. Men jag har lovat att jag ska skriva att de ÄR trevliga, inte bara VERKAR trevliga... :-)

Här är Marita och Helena bland bananodlingar.Tror att det blir för vamt att gå när regnsäsongen är över. Vi kollar andra alternativ och det finns ett litet gym här som man kan gå på. Har ju aldrig lyckats riktigt det med att gå på gym, men vem vet, kanske jag tycker det är roligt här. I alla fall om vi är flera. Men - vi har inte varit där än, så vi får se....

I går var det tsunami-drill i Phuket. Vi visste om att de skulle göra en övning och de som ville kunde komma ned till stranden och vara med på en evakuering. Vi hörde larmet när vi var ute och promenerade och på skolan "evakuerade" barnen (se bild på skolans Facebooksida). Skolan ligger högt uppe så någon fara för tsunami är det inte. Vi bor också ganska högt uppe så det känns bra.

I fredags var vi föräldrar bjudna till skolan för att vi skulle fika och dessutom rösta på vilken framsida skoltidningen skulle ha (som barnen hade gjort). Lärare Stefan och Linda presenterar.
Johannes spelar lite schack.Dagen innan hissade Selma och Johannes flaggan på morgonen.

I morgon ska jag på intervju på Bangkok International Hospital! Jag ska komma till Human Resources Office och fråga efter en person med thai namn, vet därför inte om det är en kvinna eller man. Fredrik får köra mig på moppen, det tar ca 30 minuter dit. Vi har förresten köpt en moppe, den är ganska ny och ganska rosa. Johannes vägrar då och då att köra med den, men det var mest i början, vi pekar ut alla killar som kör med rosa moppe här (och det är ganska många) så att han ska se att det inte är pinsamt. Johannes har aldrig brydd sig om sådana petitesser innan, men nu är det väl dags.

Här kommer lite bilder....

Lunch på terrassen, Namfon på besökJohannes i vågorna

Kommentarer
Postat av: Jennie

Underbart säger jag bara :)

2010-09-16 @ 21:43:22
Postat av: Marie H

O så roligt med intervju! Jag håller alla tummar! Det verkar som om ni trivs och har det bra alla fyra. Det är jag jätteglad för - även om jag, som du vet, tycker att ni alltid ska bo i Sibbarp ;-) Själv har jag nu jobbat en månad och är forfarande förvirrad - om än på ett något högre plan. Idag roar jag mej med städning hemma och röjning i källaren. Som om det inte vore nog med möss, har jag nu upptäckt mal bland kläderna i källaren.

Kramar Marie

2010-09-19 @ 15:43:17
Postat av: Dagrun Jørgensen

Hei i varmen! Jammen ser det ut til at dere stortrives. Hvordan gikk intervjuet? Blir det jobbing på deg? Her er livet aktivt, men vi er også eksperter på å kose oss i hverdagen. Jeg reiser alene til fjells i morgen etter jobben. Det er meldt nydelig innevær på fredag, men de andre dagene bblir det turer i fjellet. Gleder meg. Har kjøpt 3 liter rødvin, pakket ulltøy og garn... Hekler pledd til egen hytte. Har kjøpt tømmerhytte som er under restaurering. Satser på at alt er i orden der om ett år.

Nyt livet!

Klem fra Dagrun

2010-09-22 @ 19:32:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0