Halloweenfest och diverse

Även om jag inte tycker att vi gör så mycket här nere har vi ändå varit med på endel saker sedan sist. Barnen har haft höstlov och vi stannade hemma för det mesta. Det var bra strandväder i början på veckan men så bröt elendet ut och det blev ju bara regn och moln resten av veckan. Det kom massor av höstlov-firande svenskar till Kamala och jag tänkte på de som har en vecka eller två här med det trista vädret vi hade. Inte kul när man är här så kort tid!

Förra lördagen arrangerade skolan Halloweenfest på restaurangen Pond på stranden. Alla kom utklädda (nästan) och barnen tyckte det var jätteroligt.

Här har jag lånat en bild från skolans Facebooksida - kolla under länkar så hittar ni flera bilder.

Här följer en länk med bilder från Halloweenfesten och Johannes kalas:

http://cid-77704a7fbbcaa9cd.skydrive.live.com/redir.aspx?page=play&resid=77704A7FBBCAA9CD!274

Familjen Spooky


Frank och Bosse....Bild på alla barnen. Pond som äger restaurangen syns till högerMaria (som har skolan) och Selma


Maria och Johannes

Kamala är så litet att man träffer på massor av folk vi känner lite här och var. Barnen tycker det är roligt, i Malmö är det sällan man träffer någon man känner. Vi hinner med att vara mer sociala här och barnen har heller inte så många "måsten" i veckan. Inga läxor än så länge, de hinner fortfarande med allt de ska göra i skolan eftersom de är så få i klassen. Vi har inga aktiviteter inbokade forutom biljard på onsdager med Johannes. Men - även om livet här låter roligt och mysigt och kul - kan jag försäkra att barnen bråkar om samma saker här som hemma, att de klager över att det är ingenting att göra och att de har det tråkigt. Bara så ni inte tror att vi lever i en fantastisk idyll. Men det är ändå som regel trevligare att bråka och ha det tråkigt här nere än hemma.

Jag har blivit utomordentligt sporty nu, är med på både yoga och tränar på gym. Senaste tillskottet var utomhus-aerobic som leddes av en thaikvinna som var jättesprek och vältränad. Friskis & Svettis, släng er i väggen! Hade fullt sjå med att hålla tritt med henne och hennes steg. Vi var väl 7-8 "faranger" (västerländinger) och ett 10-tals thai-tjejer som tränade på eftermiddagen vid stranden. Turister som gick förbi stannade upp och bare stirrade, tänkte väl vad är detta för galningar.... Passet koster - håll i er - 20 baht per gång, ca 5 kronor. Knappt så man har råd...

Vi är fortfarande ute och promenerar flera gånger i veckan. Man känner igen folk och vi hinner uppdatera varandra med veckans händelser (stora saker som om man har ätit på en ny restaurang etc). När man är ute och går får man ha lite koll på var man sätter foten, även om vägen är asfalterad. Vi ser nämligen ganska ofta "rep" eller "snören" som ligger på vägen. Vi kaller det så, det låter trevligare än vad det egentligen är: ormar som har blivit påkörda. I början när vi bodde här fattade jag inte att det var påkörda ormar, det såg verkligen ut som ett gammalt snöre.... Vi har haft ett par ormar i trädgården, men det får man räkna med speciellt i regnperioden. På något sätt känns det inte så dramatisk heller.  Vi har inte haft några kryp inomhus, jag tycker egentligen det har varit lite av den slags här än så länge.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0