Loy Krathong och FantaSea

Ojdå, två inlägg på två dagar, inte likt mig! Men det händer så mycket just nu så det kräver flera inlägg. Kan säga att det är riktigt varmt nu, vår trogna www.yr.no brukar vara rätt så bra på väderprognoser, men när man tittar in på Phuket visar det regn och moln. Det stämmer - NOT. Vi har varit på stranden i helgen och det är verkligen varmt, varmt, varmt. Vattnet var helt klart och vi snorklade lite och såg några småfisker vid en stor sten nära stranden. Selma och Johannes tyckte det var lite läskigt och ville inte simma längre ut. Vi hade hört att man kunde se båda sköldpadda och bläckfisk om man simmade en bit ut men Selma ville absolut inte träffa på en bläcksprut, en sköldpadda däremot gick bra. Kändes som att jag inte kunde garantera dessa specifika önskemål så vi höll oss nära stenen för säkerhets skuld.

Selma och Johannes får oljemassage på stranden. En hel timme ligger de prick stilla!I lördags var vi på Phuket FantaSea som ligger här i Kamala, inte långt från där vi bor. Vi visste inte riktigt vad vi kunde förvänta oss men de lovade storslagen buffe och ett fantastiskt show med bla elefanter. Fredrik hade stora förväntningar på buffen och åt så lite som möjligt hela dagen (jag visste han skulle bli besviken men han vägrade lyssna). Visst, buffen var väl bra, men absolut inte storslagen. Traditionella thairätter och lite till samt dyr öl. Det kostar en bra slant att gå dit, så inte så konstigt att man har stora förväntningar. Sen kl. 21.00 var det dags för showen, vi hade platser på första rad. Och det var ett spektakulärt show, det hade trolleri i hög klass, lasershow, trapetskonster, duvor som flög över publiken, det var ganska otroligt. Vi fick inte ta några bilder, alla fick lämna in sina mobiler och kamerar. Men bra var det!

Minishow på FantaSeaFantastiska byggnader på FantaSea.Söndag var vi ett gäng familjer som åt nede på stranden på kvällen i anledning av Loy Krathong. Det är en högtid som thailänderna firar och vi hade ju gjort bananbåtar på skolan i fredags. Vi skickade även upp ljuslykter och det var massor av folk överallt. Riktigt fint var det!
Bananbåten ska ut på vattnet och Marita hjälper Johannes med att tända ljus och rökelse.


Hej då bananbåt, i den skulle man lägga en peng, en liten nagelbit och ett hårstrå.Många lykter tändes under kvällen.


Här följer flera bilder som en länk:

http://cid-77704a7fbbcaa9cd.skydrive.live.com/redir.aspx?page=play&resid=77704A7FBBCAA9CD!354


Kommentarer
Postat av: Marie

Åh, det låter som att ni har det fantastiskt härligt! Vad kul att ni alla 4 verkar ha hittat trevliga nya kompisar! Grön av avundsjuka blir jag vad gäller vädret!!! Här är det SNÖ, kallt & snorhalt och MÖRKT! Sköt om er! Saknar dej Anne! Kram Marie

2010-11-25 @ 18:22:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0