Hong Kong - kallt och klaustrofobiskt

Nä, så illa var det inte.... Vi åkte på vår andra visarun-resa till Hong Kong. Vi visste att det skulle vara lite kallare och lite mer folk än i Kamala, men det var lite kallare och lite mer folk än vi räknat med. Det är ju en riktig storstad, massor av höga byggnader och knappt så man ser himlen. Det är ganska lite västerländska turister där och det måste vara en av de få ställen jag har varit som jag inte har hört svenskar. För det är ju så, var än man är i världen träffar man på svenskar. Eller hur? I alla fall var jag lite nervös för boendet vi hade bokat. Det var en billig variant, ett slags hostel, kan man säga, men det låg mitt i smeten och nära metron. Rummet var - som en skolåda. Det var två smala dubbeltsängar med 1 x 2 meters golvyta i mellan. Och ett badrum på 1 x 1,5 meter. Där fanns det båda dusch, toalett och handfat! Man kunde duscha och sitta på toaletten samtidigt. Praktiskt och tidsbesparande.

Vi var ju inte mycket på vårt lilla rum, utan vi reste runt med båda buss (dubbeldeckare) och metro. När det blev för mycket folk sökte vi oss till Kowloon Park, ett grön lunga och ett andrum när man tyckte det blev för mycket. Där var det lugnt och skönt och barnen kunde springa. Man kan nämligen inte ta långa steg när man är ute på gatorna eftersom det är så mycket folk, utan man får trippa runt i köer och följa med strömmen. Det gällde att hålla koll på barnen när vi gick ut och in av metron så de inte råkade gå av med strömmen och vi stod kvar.

Den ena dagen var vi på Ocean Park, en slags nöjespark, kan man säga. Där fantes det massor av attraktioner, det var tivoli, delfinshow, djurpark och ..... Johannes:Hong Kong var vackert julpyntat när vi var där, mest imponerande var hur de hade pyntat sina skyskrapare.Men det måste vara officiellt nu; vi klarar inte av storstadslivet utan längtar tillbaka till Kamala där det är grönt och inte så mycket folk. Fast så är det ju, man måste åka i väg för att uppskatta det man har hemma. Johannes sa i Hong Kong att han ville hem till Thailand. Och det känns lite som hemma här nu, vi har kompisar och ett vardagsliv - precis som i Sverige.

Nu är det jullov här - barnen gick på lov i fredags. Nu har vi ledigt fram till 3. januari, då börjar skolan igen. Johannes har lite feber och är förkyld, precis nu när vi har ledigt... Jag har kommit in på en distanskurs i läkemedelsbiverkningar och börjar vecka 4. Vi förbereder för julafton nu, vi ska fira den tillsammans med 2 andra familjer. Vi har håller på att samla ihop till julbordet, vi har redan sill och köttbullar och prinskorvar. Ska fixa skinka och Fredrik ska baka ett julbröd. Sillen är från IKEA i Kuala Lumpur...
Fler bilder:
http://cid-77704a7fbbcaa9cd.skydrive.live.com/redir.aspx?page=play&resid=77704A7FBBCAA9CD!463

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0