Äntligen framme!

Den 16. augusti reste vi från Sverige och kom till Phuket tidigt tisdag morgon den 17. augusti. Vi hade bokat en lägenhet för en vecka eftersom vi inte ville boka boende för ett helt år innan vi kom hit. Vi var rätt så jetlaggade det första dygnet, men redan dagen efter att vi kom, hade vi möte med skolan. Barnen fick sina skoltröjor som alla måste gå med och sen var det dags för skolstart nästa morgon!Johannes sitter redo med skoltröjan och hjälmen första skoldagen.

Johannes kollar moppen innan vi åker till skolan!

Vi bor ca 1 km från skolan på en lugn gata, och efter lite dividering kom vi fram till att vi inte behöver bil just nu, utan vi åker moppe som alla andra gör. Jag var lite skeptisk i början men har insett att det är det änklaste sättet att ta sig fram här i Kamala. Vi bor i ett lugnt och lite traffikerad område och hela Kamela, som är ett lite samhälle lite norr om de värsta turistorterna här i Phuket (Patong, Kata och Karon beach) är rätt så lugn. I alla fall nu innan högsesongen!

Vi har hyrt en moppe med sidovagn och känner oss som riktiga thailändare när vi åker hela familjen!Hjälmen ska på!Redo!!! (Jodå, jag har också hjälm på när vi åker...)

Barna går i skolan måndag till fredag. De startar kl. 08.00 och Johannes går till 13.00 och Selma till 14.00. De börjar skoldagen med samling och då hissas den thailändska flaggan och de (som kan) sjunger den thailändska nationalsången. Fredrik och jag var med första dagen och det var inte så många som sjöng just då... Men de kanske lär sig! Selma och Johannes går i samma klass (6-8 åringer) och just nu är det ca 6-7 barn som går i den klassen. På schemat står vanliga ämnen som svenska och matte, men de har även engelska och thai. Gympa har de varannan vecka - då har de på sig badkläder under gympakläderna för efter gympan duschar de utomhus - och sen är det vattenkrig!!Här sitter barnen och väntar på att skolan ska starta. Bakom den lilla palmen ser vi Bat som är Johannes norsk/thai kompis och Lalla som står bakom Selma är dotter till Maria som är den som startade skolan för 5 år sedan.  Selma har hittat en kompis som heter Namfon och hon är like gammal som Selma och de går i samma klass.

Bilder på alla barnen samt nyheter och aktiviteter på skolan kan ni se via länken till vänster på sidan under "Länkar". 

Fredrik och jag har letat hus hela veckan sedan vi kom hit. Det har varit svårt att bestämma sig, vissa hus ligger bra till med hänsyn till skolan men har inte pool eller är inte fräscha eller är för dyra eller bla bla bla ELLER så är de allt det andra men ligger långt från skolan. Men - efter mycket om och men hamnade vi här:
 

Jag har hämtat bilderna från en hemsida, så möbler och inredning är inte helt det samma som ni ser på bilden. Men poolen finns och de sköna terrasserna. Vi har 2 sovrum och 3 (!) badrum, det finns 3 likadana hus på området. Det er parhus, så det bor totalt 6 familjer här. Men just nu är det endast 3 lägenheter som det bor folk i, det ska visstnog komma en norsk familj om en vecka. Huset ligger ca. 2 minuters moppetur från skolan, jag har testat att hämta barnen till fots, det tog ungefär 12 minuter. Men i 30+ grader är det rätt så tufft.

Jag har inte börjat jobba än, jag ska ta kontakt med det sjukhuset som jag var i kontakt med innan jag åkte för en intervju. Får nog bli nästa vecka... Fredrik håller på att installera datorer, men hastigheten på nätet är inte tillräckligt bra så han jobbar på olika lösningar. Jag har blivit känt med några andra mammor som också har barn i skolan och vi träffas måndager, onsdager och fredager kl. 08.00 på skolan när vi lämnar barnen för att gå en promenad. Vi är 6 stycken men alla kommer inte varje gång, den som kan och vill kommer. De verkar trevliga och det är roligt att träffa andra som har rest som vi.

Vi äter både hemma och på restaurang, eller - det bästa - hämtmat. Det kostar ca. 50 kronor för hela familjen att äta ute eller ta med mat hem. Nu som vi har kommit lite i ordning har vi handlat lite mat också. Fredrik och jag åker och handlar när barnen är på skolan:

Här är Fredrik utanför huset med lådor av matvaror i vagnen.Nu är det dags att hämta barnen, vi hörs snart igen!Kommentarer
Postat av: Anna Pohjanen

Hejsan!Vad trevligt ni ser ut att ha det!! Vågligt att ge er ut på moppe, men man får ta seden dit man kommer. Jag ska visa bloggen för Maya så kommer hon säkert vilja skriva till er. Skolan har startat här och Selmas klass har fått två nya elever, en pojke som heter Mickael och en flicka som heter Liv.

Sköt om er i solen och kör försiktigt!Tack än en gång för alla fina kläder, de uppskattas av alla :-)/Anna (Maya)

2010-08-26 @ 10:47:35
Postat av: Dagrun Jørgensen

Så herlig Anne! Skal følge dere på bloggen, så får også jeg tatt med småturer til Phuket. Hils fra oss. Dagrun

2010-08-26 @ 12:26:15
Postat av: Maya Pohjanen

HEJ! Vad finna bilder ni skicade.Hälsningar Maya och Leo!!!!!!.

2010-08-26 @ 17:02:49
Postat av: Helene Nilsson

Så kul att höra av er och vilket fint hus ni hittat! Vi saknar er och det känns tomt att inte ha er här hemma, fast det känns lite bättre efter att ha sett hur bra ni har det. Jättefina bilder, jag ser fram emot en hjälm-bild på dig också Anne!

Kramar till er alla från

Helene & co

2010-08-27 @ 13:00:18
URL: http://familjenhageus.blogg.se/
Postat av: Sara Håkansson

Wow, vilket hus - ser ut precis som hos Hollywoodfruarna i TV3! Anne, du kan bli den nya Maria Montazami:)

Skämt åsido, ser underbart ut och mysigt med den lilla skolan, för att inte tala om moppen med sidovagnen!

Ta hand om er, vi ser fram emot nya rapporter.

Allt väl här, har precis överlevt två helger med kräftskivor och insett att vi inte är 25... (Hög tid, jag vet.) Kramar i massor! /Sara.

2010-08-29 @ 21:25:31
Postat av: Björn

nu har jag hittat bloggen...stavade lite fel...jättefina bilder! Njut i värmen & på med hjälmarna! kramar från B m fam

2010-09-03 @ 14:13:52
Postat av: Sami

Hej Anna det e Sami från AKVA3:) Hoppas att ni har det bra i Phuket? Jag ska på praktik i Phuket i 4 V. Det hade varit kult o hälsa på er:) Jag kommer den 15/02. Hör av di gärna

mvh

Sami

2011-01-19 @ 20:23:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0